Leitfaden

Konfirmation underholdning

Ideer til god underholdning til konfirmation!

Når der skal holdes konfirmation i familien skal mange ting tilgodeses: de faste traditioner som man kender fra en dansk konfirmation – men også de helt særlige traditioner som I har i jeres familie eller omgangskreds. Her har vi samlet nogle idéer til, hvordan du skaber den bedste sjove underholdning til konfirmation.

1) Hvorfor arrangere underholdning til en konfirmation?

Først til det helt grundlæggende spørgsmål: Hvorfor er det egentlig en god idé at arrangere underholdning til en konfirmation? Konfirmanden er i en utrolig sårbar alder i starten af teenageårene – ville det ikke være bedre at lade være? Nej! Sjov underholdning til konfirmation sikrer at alle har en sjov konfirmationsfest! Den unge konfirmand vil være taknemmelig for du arrangerer underholdning, som trækker opmærksomheden en smule væk fra ham eller hende. Og så er det bare en god oplevelse for alle at have det sjovt med hinanden og være underholdt i godt selskab. Når du vælger underholdning til konfirmationsfest har vi nogle tips og tricks, som hjælper dig med at vælge rigtigt. Det kan være svært for mange at vælge – uanset om de selv laver et indslag eller booker professionel underholdning til konfirmation.

2) Klassisk underholdning til konfirmation fra bedsteforældre

Bedsteforældrene revner af stolthed over at deres barnebarn nu skal konfirmeres. Den lidt ældre generation i familien husker sikkert deres egne konfirmationer tydeligt og kan komme med historier og måske endda lidt udslidte anekdoter om , hvordan deres konfirmation var overgangen til voksenlivet. 

De fleste bedsteforældre vælger at holde en tale med historier fra konfirmandens barndom, oplevelser gennem tiden og et ønske om en god fremtid. Som bedsteforældre går man ikke galt med at holde en sjov tale – husk de tre råd: Som taler skal man:

  1. Stå op
    Som taler rejser man sig naturligvis op, så hele selskabet kan se en. Man taler også tilpas højt, så alle kan høre, hvad man har på hjerte.
  2. Kigge op
    En god taler skriver typisk ikke hele sætninger på sit papir, men holder sig til stikord, så man er mere fri som taler og er i stand til at kigge op fra talepapiret. 
  3. Holde op (før talen bliver for langtrukken)
    Det sidste råd er et af de vigtigste: Man siger at god festtale varer i 8-10 minutter, men ofte kan fem minutter også være nok.

Vil du undgå at holde en tale har du mulighed for at booke et musikalsk indslag – f.eks en sanger der synger en eller to fra jer som bedsteforældre til konfirmanden? Lesen Sie hier mehr!

3) God underholdning til konfirmation fra forældre

I modsætning til bedsteforældrene er forældrene en generation tættere på den unge konfirmand og jo unægteligt været tit på deres dreng eller pige hele livet. Som forældre skal man ofte planlægge konfirmationen og få alle enderne til at mødes. Der skal ofte bookes lokale, sendes invitationer ud, bestilles mad og drikkevarer, laves bordplan og meget andet. Derudover ønsker mange forældre at arrangere noget underholdning af den ene eller den anden slags. En af de mest oplagte valg er at skrive en lejlighedssang til konfirmanden fra jer som forældre. En sang til konfirmation er en populær form for underholdning i Danmark. Ved at skrive en sang til konfirmanden får du sagt alt det du gerne vil uden det bliver alt for højtideligt som en tale ofte kan blive. Ønsker du en pianist til konfirmationen, som spiller for på din sang – og ellers spiller god baggrundsmusik resten af dagen? Lesen Sie hier mehr!

4) Sjov konfirmations underholdning

Søger du inspiration til underholdning til konfirmation som skal være sjov, kan en quiz eller en anden leg være den bedste løsning. En quiz kan være uhøjtidelig og være en god måde at fortælle lidt sjove anekdoter og deltaljer om konfirmanden – hvad enten det er en dreng eller el pige. Vælger du at lave en quiz til konfirmationen anbefales det, at du deler publikum ind i nogle hold, så alle deltager. Spørgsmålene kan både være om konfirmanden, men også om konfirmationstraditioner, om nogle af konfirmandens store interesser eller lignende. Hvis konfirmanden skal være med på et af holdene er det vigtigt at du tilrettelægger spørgsmålene, så konfirmanden ikke nemt kender alle svarene på spørgsmålene.

En anden slags sjov konfirmationsunderholdning er live musik, hvor alle gæsterne kan deltage. Nogle konfirmationer er mere afdæmpede og her passer baggrundsmusik godt ind. Andre konfirmationer slutter med et brag og et dansegulv – her foretrækker de fleste et Partyband

5) Arranger en god konfirmations-fest: book live musik!

Der er mange muligheder for sjov konfirmationsunderholdning. Det rigtige valg af underholdning handler i høj grad om hvilken fest man ønsker at skabe samt hvem konfirmanden er. Ønsker du sjov underholdning til konfirmation, festlig underholdning til konfirmation eller bare noget generel underholdning som appellerer bredt?

Mange vælger at booke live musik til konfirmationen, da musik virkelig kan samle folk og skabe en god fælles oplevelse for underholdning til konfirmation. Den rigtige musiker eller det rigtige band skaber et godt fælles fokus for festen – og sikrer at alle har det sjovt og snakken går. For travle bedsteforældre eller forældre kan det være en god idé at booke live musik, da man lader ansvaret for underholdning overgå til en professionel musik som har spillet til mange konfirmationer før. Hvis man har været med til hele planlægningen af konfirmationen kan det nemlig være svært at finde tid til at skabe personlig underholdning. En musikalsk optræden kan være den perfekte fest underholdning til konfirmation.

Vi hjælper gerne med at booke den bedste musik til konfirmation! Hos Limunt kan du booke en unik musikalsk oplevelse af højeste kvalitet! Vi har håndplukket Danmarks musikalske talenter. Se mere hier weiter!

Musik buchen war noch nie so einfach!

Erzählen Sie uns von Ihrer Veranstaltung - wir übernehmen die Suche nach den richtigen Musikern für Sie! Wenden Sie sich an unser Expertenteam, das Sie gerne unverbindlich berät!

Jetzt buchen